HC Rožnov - HC Studénka 6 : 2 (3:0.2:0,1:2)

14.01.2012 14:01

Hokejisté Rožnova mají formu jako hrom. Už více než měsíc nepoznali v krajské lize hořkost porážky. Naposledy prohráli 3. prosince a od té doby se vezou na vítězné vlně.

 

V tomto utkání 22. kola si vyšlápli na třetí tým tabulky Studénku. Rožnov, hraje v bílých dresech, vedl na začátku této druhé třetiny už 3:0. Ve 26. minutě Pokorný zahákoval pronikajícího Holého a domácí hráli přesilovku. V ní se nejprve Kroupa pokusil protlačit puk přes brankáře Studénky Pastorka. Ale neuspěl. Chvíli nato rozjel další útok Blažej, jeho střelu doklepl do sítě Slovák a zvýšil rožnovský náskok na 4:0. Hosté mohli ve 28. minutě snížit, domácí gólman Urbánek byl na zemi, ale puk za svá záda nepustil.

 

Přesně v polovině utkání Rožnov definitivně zlomil odpor soupeře. Po vhazování se dostal k puku Madigár, od něj přes Domince doputoval k úplně volnému Kroupovi, který měl dost místa i času k vstřelení páté branky domácích. Pak Tejkl prokličkoval obranou hostů, jenže nemířil přesně. Ke konci třetiny se Rožnov bránil početní převaze hostů. Po vyloučení Lyčky hrál jen ve třech, přesto neinkasoval. Největší šanci Studénky měl Křivák, jeho střela zazvonila o tyčku.

 

Rožnov nakonec porazil Studénku 6:2, vyhrál po páté v řadě a sérii může prodloužit v dalších dvou kolech, které hraje opět doma.